Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ



(Αφορά συν/χους υπαλλήλους ΙΚΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί από 1/1/1997 και μετά, με βάση τις διατάξεις των κοινών ασφ/νων του ΙΚΑ του Α.Ν. 1846/51) 

Σας γνωρίζουμε ότι με βάση το Ν.2470/1997 είχε χορηγηθεί στους υπαλλήλους του ΙΚΑ το οικονομικό κίνητρο απόδοσης, του οποίου κατ’ αρχή μόνο ένα μέρος υπολογίζετο στις συντάξιμες αποδοχές για συνταξιοδότηση, με βάση τις κοινές διατάξεις του Α.Ν. 1846/51.

Μέλος του Συλλόγου μας, που συνταξιοδοτήθηκε με τις κοινές διατάξεις, προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπολογισθεί στις συντάξιμες αποδοχές του ολόκληρο το εν λόγω κίνητρο απόδοσης.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις αποφάσεις της 2702, 2703/2014 και 1160/2015 έκρινε, ότι στις συντάξιμες αποδοχές έπρεπε να υπολογίζεται ολόκληρο το κίνητρο απόδοσης.

Μετά απ’ αυτό το II Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την απόφαση του 1248/17, δικαίωσε το ανωτέρω Μέλος μας και με δεδομένο, ότι ο ΕΦΚΑ δεν προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένεται τώρα η σχετική τροποποιητική συνταξιοδοτική απόφαση του Υποκ/τος ΕΦΚΑ Πειραιά (πρώην ΙΚΑ).

Μετά απ’ όλα αυτά καλούμε όσους συν/χους υπαλλήλους ΙΚΑ, ανήκουν στην κατηγορία του δικαιωθέντος Μέλους του Συλλόγου μας, να υποβάλλουν αμέσως στο Υποκ/μα ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), που είχε εκδώσει την αρχική συνταξιοδοτική τους απόφαση, σχετική αίτηση αναθεώρησης της σύνταξής τους, με δεδομένο ότι τα έννομα οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την ημερομηνία της σχετικής αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου